Senaste nytt!

 

13/12 2012 Det har varit en händelserik höst med mycket träning och roliga aktiviteter! Vi har funnit ett kanonbra träningsgäng och det är ett gäng tjejer som är så himla bra allihop - guld värt!
Lycka och jag har tävlat lite grann, och vi har varit snubblande nära sista förstapriset alla gånger utom en - 6 oktober på Skutskärs Bk. Då smällde vi till med 175 poäng, klassvinst och så äntligen LP1 då. Det var en fantastisk känsla på plan och vi hade så jäkla roligt - precis samma känsla som när vi tränar! Hon busade lite och vi fick små retfulla avdrag, men strunt samma - vi hade skitkul rent ut sagt!

Doris och jag har börjat hitta åter till varandra efter vår lilla svacka och det är väldigt roligt! Vi tränar lite lydnad på ett väldigt positivt sätt (det gör vi ju alltid, men nu är det ännu mer lek än lydnadslydnad så att säga) och vi fick prova på fågel en gång med Kattis och Eos. Det var inga tveksamheter att ta fågeln alls! Kul!

Men det har tyvärr inte bara varit roligt.. Lycka har ju till och från varit stel och dann i kroppen i perioder sen ett tag tillbaka och i slutet av oktober så blev hon rejält stel igen efter att ha varit superfräsch i ett halvår. Hon fick koppelvila men det blev liksom inte bättre. Hon blev nästan värre. En dag när vi spårade på IKEAparkeringen så var det tydligt att något i hennes kropp hindrade henne. Då bestämde jag mig för att nu ska det kollas ordentligt så bokade in en tid på Strömsholm hos Lennart Sjöström. Det var rätt lång väntetid, så en månad fick vi vänta, men jag vill till Lennart då jag vet att han är erkänt duktig. Vi tog dock blodprover här innan för att kolla fästingsjukdomarna, och lite blodstatus. De var fina! Veterinären klämde och kände igenom Lycka också men hittade inte mer än att hon var lite stelare i vänster fram. Jag såg att på vissa ställen gjorde det ont, men hon gör inte mer än vimlar med ögonen eller slickar sig om munnen.
10 december så hade vi tid på Strömsholm då och när Lennart klämde och kände på Lycka så var det ju ingen mild behandling direkt ;) Men han fick fram att hon har rejält ont på båda sidor och att hon är en hund som inte visar med mer än det jag sa - inte ett ljud men man ser i hennes ögon att det där är INTE skönt! Vi kollade henne i hältkorridoren och hon visar även där att hon har ont och det på båda sidor så det är därför hon inte haltar direkt, utan eftersom det gör ont på båda är det svårare att se var de har ont. Hon röntgades fram i olika vinklar och hennes artros har ökat plus att hon antagligen hade lösa benbitar i båda armbågarna. Men för att ställa en helt korrekt diagnos så är man tvungen att göra en artroskopi för röntgen kan inte visa alla skadorna. Man rensar då också bort trasiga delar. Som tur var fick vi en återbudstid redan på torsdagen, så den 13/12 gjordes första armbågen. Det har nu gått två dagar och första dagen haltade hon REJÄLT, vilket såklart inte är konstigt då de varit inne och rotat i leden. Det fanns en hel del trasigt där inne, men ledytorna var fina så prognosen ser tack och lov god ut!
Vi har nu en jobbig tid framför oss, först ska det här benet läka och sen om allt går som det ska ska även andra benet opereras men förhoppningsvis blir hon helt återställd och då är det värt det gånger 1000!

26/5 2012 Lycka har tävlat lydnadsklass 1 och fått 169 poäng och en första placering på Tierps Bk för domare Mia Dunder

22/4 2012 Lycka genomförde mentaldelen med 358 poäng och fick godkänd exteriör för korningen och kan titulera sig som KORAD.

15/4 2012 Lycka tävlade appellspår med massor av blötsnö på lydnadsplan och blev godkänd trots att hon busade bort fyra moment!
Är jättenöjd med hennes attityd och det känner jag är det allra viktigaste!

19/11 2011 Doris har gjort prov för tjänstehund II och klarat det!

11-12/6 2011 Doris har gjort certprov och blivit godkänd försvarsmaktshund!

8/5 2011 Lycka har fått förstapris i lydnadsklass 1 på Skultuna Bk för domare Kent Eriksson